MEDIA
"Yeşil Bursa"ya "Yeşil Sertifikalı" bina
Bursa’nın en özel binasını yaptıklarını söyleyen Akropol İnşaat sahibi Mecit Özkelebek, “Türkiye’de ilk defa Leed sertifikasına aday olan bir bina yapıyoruz. Projemiz dünyadaki örneklerinden de ileride bir çalışmayla hayata geçiriliyor” dedi.

Yeşil bina özelliğine sahip olacak yapının kendi enerjisini kendisinin karşılayacağını ve çevreye etkisi en aza indirilmiş nitelikte olacağını söyleyen Mecit Özkelebek, “Bursagaz’a yaptığımız bu bina bittiğinde cephe giydirme camları da fotovoltaik panel özelliğinde olacak. Bu güneş enerjisini yakalayan ve enerjiye dönüştüren bir sistem olarak kendi enerji ihtiyacını karşılarken çift yönlü saatle fazladan ürettiği enerjiyi de sisteme satabilecek. Yağmur sularını toplayan bir depo yaptık bu sistem, tuvalet rezervuarlarında kullanacak. Katı atıkları komple öğütüp gidere gönderecek. Ciddi çevreci özellikleri olan bir yapı olacak” ifadelerini kullandı.

Projenin yeşil bina sertifikası alabilmek için hafriyat aşamasından son ana kadar denetime tabi tutulduğunu söyleyen Özkelebek, çevreye zararın en aza indirgenmiş olmasını ön şart olarak Leed için tüm atıkların belgelendirilerek dönüştürüldüğünü söyledi. Projenin çevreye etkisinin yanı sıra bina kullanıcılarını da düşünen bir nitelikte olduğunu vurguladı.

Proje kaba inşaatının Şubat ayında biteceğini belirten Mecit Özkelebek, Türkiye’nin ilk Leed sertifikalı yeşil binası olacak Bursagaz binasının bu yılın sonuna kalmadan tamamlanacağını vurguladı
Added Date 17 June 2022
Akropol İnşaat sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close